Krásný průšvih

(FF) Je neuvěřitelné, co všechno si my ženy dokážeme namluvit. Myslím, že muži to tak nemají. Rozhodnou se pro to (pro ně) nejlepší, za tím si jdou a to si vezmou. A mezitím se baví. My jsme schopné si pořád něco namlouvat a barvit si všechno narůžovo. Když přijde na lásku, chovají se jindy rozumné a úspěšné právničky, novinářky, designérky i hudebnice jako smyslů zbavené.
   Klidně si začneme s ženatým mužem, patologickým nevěrníkem nebo nedostupným cizincem a říkáme si, že zrovna MY budeme ta výjimka. Že zrovna náš příběh je výjimečný a dočkáme se šťastného konce (prstenu Trinity od Cartiera nebo vlastně čehokoliv, co nekončí pláčem a ubulenými nočními telefonáty s kamarádkami). 
   Pořád všechny ty nehezké věci omlouváme, vytváříme si hypotézy, které analyzujeme s ostatními, a pokud ostatní mají rozum a mají nás alespoň trochu rádi, varují nás, i když se nám to nelíbí. Vidí průšvih, který se nám zatím zdá krásný. Možná je to, jak říká Bohyně, jako s dítětem a kamny. Ví, že se spálí, bylo varováno. Ale kamna jsou tak teplá, přitažlivá a je u nich tak dobře… Dokud se nespálíme na vlastní kůži, neuvěříme. I kdyby nás varovali sami andělé. Je hrozně těžké odolat. Je hrozně těžké si nic nenamlouvat. Nelhat sami sobě. Udělat pro sebe tu správnou věc. A pak jen doufat, že příští kamna budou mít tu správnou teplotu.

About Femme Fatale s Bohyní

http://dvetricitky.cz We And The City - Jak to vypadá, když si Femme Fatale a Bohyně založí blog… Aneb dvě třicítky ve městě
This entry was posted in Co se nám honí hlavou and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Krásný průšvih

  1. Vysoké podpatky says:

    Smutné ovšem u žen je, že se tím spálením většinou nepoučí a pálí se opakovaně dál a dál. Vlastně stále čekají, že ten další bude ten princ na bílém koni – a on opět není. Tak snad ten další. A varování okolí považují za závist. Přece nic jiného za tím nemůže být, když tenhle je přeci ten princ, než je horká kamna přesvědčí o opaku.

    • Vy to víte, my to víme a stejně do toho jdeme. Asi jako muži, kteří skočí na “lacině sexy”. Vědí, že ženská, která nemá problém s nevěrou není to pravé, ale stejně do toho jdou. Nevidí, neslyší. Vždyť je to táááák rajcovní. Můžou je varovat kamarádi, přátelé, nic nepomůže. Staví vzdušné zámky, aby to pak samozřejmě dopadlo katastrofálně. Většinou ještě přijdou o majetek a sebevědomí. My ženy, zase o iluze. My máme prince a vy máte lacině sexy. Snad se všichni už konečně poučíme. To bych si do roku 2012 moc přála. Hallelujah!

      • Vysoké podpatky says:

        Nepoučíme ;)
        Ale na rozdíl od žen muži hned nepálí mosty, takže to mají přece jen trochu jednodušší. Kdežto ženy do vztahů jdou většinou po hlavě (je to ten princ, ne?), a tím si samozřejmě komplikují úplně vše. Zejména pokud jsou vdané. Muž na vztahu s vdanou ženou vidí většinou pouze příjemné chvilkové zpestření, ale ženy za tím vidí nový, lepší, trvalý vztah a staví si tak vzdušné zámky. A z toho pak plynou ty nedorozumění a nakonec i hořká zklamání na obou stranách:
        On: Ještě jsme se ani nepoznali a ona už by se ke mě chtěla nastěhovat a chce mít děti.
        Ona: On mě má jen na sex, a jako služku, která mu pere, vaří a uklízí.

        • Amen! Snad si tohle přečte co nejvíc lidí.

          Mimochodem, ženy pálí mosty jen, když je to pro ně výhodnější. Když jdou (z jejich pohledu) za lepším. Jinak také neruší vazby, stejně jako muži. Ale tohle už záleží na míře vypočítavosti každého jedince.

Leave a comment