Neatraktivní amorální neurotička

(FF) Názvem v titulku byli v 50. letech označováni singles v Americe. Označení singles a povědomí o nich se pomalu rozmáhá i u nás. Za neatraktivní amorální neurotičku mě asi považuje paní v supemarketu, kam chodím obden a s potutelným úsměvem a nadějným výrazem vyzvídá, zdá už mám konečně chlapa. Jakéhokoliv strejdu, protože lepší vrabec v hrsti, že… Amorální neurotička jsem možná i pro starší příslušníky své rodiny, protože přece není normální, aby byla pořád sama a kdo dlouho vybírá… znáte to. Mé kamarádce zase babička řekla, že si klidně mohou promluvit o tom, že je lesbička. Mno. Singl život není pro každého. Přináší, tak jako všechno, své slasti i strasti. Jste solitérem, který se může spolehnout jen na sebe. Wikipedie nás, singly, definuje jako jako “osoby, žijící dobrovolně nebo nedobrovolně o samotě, tedy bez partnera.” Rozvíjíme prý jiné než rodinné životní strategie, jsme nezávislí, nemáme konkrétní vize do budoucnosti a nejdůležitější je pro nás nezávislost a svoboda. Většinou prý udržujeme vztahy se ženatými lidmi, vztahy na dálku, nárazové vztahy, otevřené vztahy, hru na dokazování si, dále máme sklony k alkoholismu a nezdravému způsobu života. Označení pro nás je “stará panna” nebo “slečna”, pro muže “svobodný mládenec”. Dalším odkazem, souvisejícím s tématem je, “strach ze závazků”. Uf. Tolik definice. A teď si internetové poučky srovnáme s reálným životem.
   Zdá se mi, jakoby podle wikipedské definice konkrétní vize do budoucnosti šly nerozlučně ruku v ruce s tím mít partnera. Jako by to, že víte zcela jasně, že chcete zábavnou práci, cestovat, mít radost a rozvíjet své záliby, vážilo míň než dvě kila plenek a nákup z Delvity. Znamená to, že jsme singles, že nedokážeme navázat hlubší vztah? Co znamená hlubší vztah? A jaktože jsme tedy obklopeni milujícími přáteli a rodinou? Není to třeba tím, že hlubší vztah sice nevázat umíme, ale nechceme, protože se nechceme SPOKOJIT? Myšlení typu: Radši si vezmu Frantu Omáčku, abych nemusela platit nájem sama a stihla mít děti, je mi na hony vzdálené. A pokud se zatím neobjevil někdo, s kým chci mít domek a hypotéku, tak ji prostě mít nebudu. Zatím.
   Na dva singl muže připadá u nás jedna singl žena. Ale kde ti muži jsou? Většina mých přátel je singl. Nepřeženu to, když napíšu, že jsou krásní, vzdělaní, úspěšní, vtipní a chytří. Kamarádím se se singl muži i ženami. Muži se mě ptají, kam chodí singl ženy, ženy se ptají, kam chodí singl muži. Hledáme se, ale nemůžeme se najít. Ale i když jsme možná někdy trochu ztracení, určitě nejsme neurotičtí a amorální. A stoprocentně nejsme neatraktivní.

About Femme Fatale s Bohyní

http://dvetricitky.cz We And The City - Jak to vypadá, když si Femme Fatale a Bohyně založí blog… Aneb dvě třicítky ve městě
This entry was posted in Co se nám honí hlavou and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Neatraktivní amorální neurotička

  1. Ordinovala bych pár let singl života každému! Myslím, že mi to dost pomohlo uvědomit si, že všechno zvládnu sama. PS: Spokojit se není potřeba, ten “dokonalý” přijde:-)

Leave a comment